Selecteer een pagina

Twijfel jij al een tijdje of je een VA wilt inhuren?
Kom jij om in het werk? Blijven randzaken liggen en het concreet uitwerken van je ideeën heb je al helemaal geen tijd voor?
Je hebt wel eens gedacht om een VA aan te nemen maar wat besteed je dan precies uit en voor hoeveel uur?
Je wilt er natuurlijk wel zoveel mogelijk uithalen.
In deze blog ga ik jou uitleggen hoe je dit kunt berekenen.

Kijk op welke terugkerende taken jij energie verliest
Er zijn ontzettend veel taken die je moet doen als ondernemer. Het gaat helaas niet alleen maar om je core business. Je hebt je klantcontact, email beheer, boekhouding, social media, (online) marketing en zo kun je nog wel even doorgaan.

De ene taak is leuker om te doen dan de andere en het kan dan ook zijn dat er bepaalde taken zijn waar jij echt energie op verliest. Die stel je altijd zo lang mogelijk uit met het gevolg dat het werk zich alleen maar opstapelt en je het overzicht kwijtraakt.

En dan zijn dit alleen nog maar de taken die niet eens voor bedrijfsgroei zorgen.

Bedrijfsgroei krijg je door:

  • Automatiseren
  • Meer kennis op te doen voor het eventueel uitbreiden van je productaanbod
  • Het uitwerken én concreet maken van ideeën voor je bedrijf
  • Je doelen helder te krijgen, waar wil je staan over 5 jaar?
  • Werk uitbesteden

Welke van deze taken wil jij niet meer zelf doen?
Schrijf de taken waar je energie op verliest nou eens voor jezelf op. Hoe zou het zijn wanneer je deze gewoon helemaal nooit meer hoefde te doen?

Lijkt dat een ver van je bed show? Think again.
Dat is waar een VA komt kijken. Een VA maakt van jouw vervelende randzaken háár core business. Daarbij is een VA ook een ondernemer en dus gelijk een sparringspartner op niveau.

Probeer in te schatten hoeveel uur jij daar zelf mee bezig bent
Als je dus nadenkt om bepaalde taken uit te gaan besteden aan een VA, kun je vast bedenken hoeveel uur het jou normaal gesproken kost om deze taken uit te voeren. Zo weet je alvast in welke richting je moet denken.

Als je dan eens indenkt dat je die uren die je normaal gesproken aan randzaken besteedde, opeens voor je klanten kunt werken, wil je nu toch al niks anders meer?

Kies een aansluitend VA pakket
Nu je zeker weet dat je met een VA wilt werken, heb je er vast ook al wel een op het oog. De meeste VA’s werken met pakketten. Dat zijn een aantal vaste uren per week waarin jij werk “over de schutting” kunt gooien.

Natuurlijk kun je eenmalig wel eens wat werk uitbesteden. Maar dit gaat jou op de lange termijn niet helpen om je bedrijf te laten groeien. Je zal dan uiteindelijk in hetzelfde cirkeltje blijven ronddwalen en keer op keer tegen dezelfde problemen aanlopen.

Het voordeel van het werken met een vast pakket is dat jouw VA jou consistent kan ondersteunen zodat jij ook echt efficiënt naar bedrijfsgroei kunt werken. Samen met je VA bekijk je per week jouw doelen en zorgen jullie er samen voor dat jij ze haalt door een goede taakverdeling te maken.
Op deze manier werk je áán je bedrijf in plaats van in je bedrijf.

Twijfel je nog?
Twijfel jij nu nog steeds of je wel werk uit durft te besteden en hoeveel uur je nodig hebt? Weet dat je heel laagdrempelig een samenwerking met mij kunt opstarten. 
Door eerst met een strippenkaart te gaan werken, kun je klein beginnen, kijken hoeveel tijd bepaalde taken in beslag nemen en mocht het bevallen, kun je voor een vast pakket gaan kiezen.

Wil jij dit?

Plan dan gerust een matchcall met mij in of mail of bel me op info@irisassistance.nl of 0621432371.