Een VA is een virtueel assistent die jou als ondernemer op afstand, digitaal, kan ontzorgen in je business.
Ik hoor je al denken. Wat een VA doet, kan ik toch prima zelf? En waarom zou ik daar geld aan uitgeven?
Hieronder ga ik jou niet vertellen wat een VA kost, maar wat een VA jou óplevert!

Een VA levert jou geld op!
Ken je dat? Je bedrijf loopt hartstikke lekker, de klanten stromen binnen en je krijgt het gewoon harstikke druk. Hoe fijn is dat?!
Nou is het natuurlijk wel zo, dat hoe meer klanten jij binnenhaalt, hoe meer randzaken erbij komen. Denk alleen al aan het maken van offertes en facturen, een volle mailbox, het bijhouden van je webcare op social media, een drukkere planning die je moet bijhouden enzovoort.

De tijd waarin je met deze randzaken bezig bent, had je ook kunnen werken voor je klanten, die tekst kunnen schrijven voor je online training of die cursus kunnen volgen wat je al zo lang wilt doen zodat jij jouw diensten kunt uitbreiden.

Bedenk dan eens even hoeveel het jou op zou leveren dat terwijl je deze bovenstaande dingen doet, jouw bedrijf gewoon doorloopt.

  • Jouw klantenmails worden gelezen en beantwoord.
  • Mails dagelijks ondergebracht in de juiste mappen zodat jouw email box altijd overzichtelijk blijft. Uiteraard weet jij altijd waar je alles terug kunt vinden en wat voor jou relevant is om te lezen/op te reageren.
  • DM´s en PB´s op jouw social media kanalen worden gelezen en beantwoord.
  • Social media content wordt ingepland.
  • Offertes en facturen worden verstuurd.
  • Aan het begin van de week bespreek je je planning met je VA en zo zorgt zij dat jij je doelen behaalt.

Checken of een VA wat voor jou is? Doe dan deze quiz en kom er binnen 2 minuten achter!

Tel uit je winst
Bovenstaande zijn enkele voorbeelden van wat een VA voor jou uit handen kan nemen. Bedenk je eens hoeveel tijd het je zal schelen wanneer je dit níet meer hoeft te doen.
Hierdoor kun jij jouw doelen sneller behalen en kun je uiteindelijk meer klanten helpen.

Natuurlijk moet je een VA betalen maar stel je eens voor dat al die tijd die je met een VA bespaart, jij je klanten gewoon kan helpen. Dus wanneer jouw uurtarief 100 euro is en je een VA 50 euro per uur betaalt, verdíen jij dus in 3 uurtjes die je normaal aan randzaken besteedde, nu 150 euro.

Je kunt ook in die tijd in plaats van in je bedrijf, áán je bedrijf werken terwijl je VA voor jou werkt. Je online training kan hierdoor bijvoorbeeld weken eerder van start gaan of je gaat eindelijk die podcasts opnemen waar je al tijden tegenaan hikt.

Jouw VA werkt dus voor jou aan je randzaken terwijl jij je op je klanten richt zodat jij dus meer klanten binnenhaalt en geld verdient. Dat heet ook wel bedrijfsgroei.

 

Tijdsinvestering die je terugverdient
In het begin zal je uiteraard tijd moeten investeren wanneer je een samenwerking met een VA bent gestart. Jouw VA moet jouw bedrijf leren kennen en jullie moeten elkaar wellicht nog wat beter leren kennen.

Zie een VA dan ook als een sparringspartner op niveau. Zij is ook een ondernemer dus weet als geen ander waar je tegenaan loopt. Het is voor je VA net zo belangrijk als voor jou dat het werk goed gebeurt.
Jij wilt dat jouw klanten tevreden zijn, zij wil dat haar klanten tevreden zijn en dat ben jij!

Een goede VA zal jou en jouw bedrijf dus te allen tijde voorop zetten.
Dit alles gaat, zodra jouw VA goed is ingewerkt, jou alleen maar veel opleveren. Zie dit dus echt als een investering in jouw bedrijf.

Werk uitbesteden voor rust, energie en bedrijfsgroei
Als de taken goed verdeeld zijn en jouw VA zich helemaal stort op jouw randzaken, hoef jij je daar ook niet meer druk om te maken.

Dat geeft dus niet alleen meer tijd, maar ook rust. En rust geeft weer energie. Ook dit stop jij weer in jouw bedrijf en je zult merken dat het beter loopt. Geen ellenlange werkdagen meer. Niet meer werken in het weekend om die administratie nog even weg te werken.
Maar werken aan bedrijfsgroei en dat in combinatie met een mooie samenwerking met een VA die jou als ondernemer snapt.

Ben je nu geïnteresseerd in hoeveel tijd en geld jij kunt besparen door te gaan werken met een VA? Maar weet je misschien nog niet hoeveel uur je werk kunt uitbesteden?

Ik denk graag met je mee en je krijgt in een gratis advies gesprek gelijk 3 punten om mee aan de slag te gaan zodat jij meteen kunt beginnen met tijd besparen.